Democratie in balans

Wat is er aan de hand

Door disbalans in de Tweede Kamer functioneert de Nederlandse parlementaire democratie niet meer naar behoren.

Deze disbalans wordt veroorzaakt door:

  • de macht (Mark Rutte c.s.),

  • de oppositie (Geert Wilders) en

  • de pers (de NOS).

De macht en de pers kunnen de democratie lam leggen omdat Geert Wilders vast houdt aan een dictatoriale, ondemocratische partij, de PVV.

Op deze manier wordt alle oppositie vleugellam gemaakt. De mogelijkheid om verandering te kiezen bij verkiezingen, ontbreekt.

Op deze manier is het mogelijk om geldverslindende maatregelen en wetten door te drukken. Daar gaan de burger en belastingplichtigen, snel veel meer voor betalen.

De Stichting Denktank en Advies NPI - DPI wil de Nederlandse kiezer en belastingbetaler met deze site een democratische mogelijkheid bieden om dit te voorkomen en de democratie weer in balans te brengen.

Deze opzettelijke disbalans is democratisch en snel op te lossen


Onderteken manifest

Met de ondertekening van het manifest, zendt u een democratische signaal aan de politiek.

Met uw ondersteuning zullen wij politici confronteren. Zo bewegen we ze in actie te komen omdat zij op de positie staan waar ze de huidige problemen kunnen oplossen.

Daarmee keert het goede, vertrouwde leven van voor 2020 weer snel terug.


Extreemrechts doctrine

Sinds het begin van de huidige eeuw wordt de Nederlandse politiek gegijzeld door de extreemrechts doctrine. De bestaande macht in Nederland gebruikt deze doctrine om democratische correctie van haar beleid onmogelijk te maken.

Geert Wilders en de PVV

Geert Wilders is met de PVV een verstoring van correcte werking van de Tweede Kamer en een sta-in-de-weg voor democratische controle, verandering en overleving.

De rol van de NOS

De NOS manipuleert opzettelijk de Tweede Kamer en ook de afgelopen Tweede Kamer Verkiezingen 2021. Daarnaast vertelt NOS in Den Haag aan andere politieke journalisten een staatsomroep te zijn.

Balans in de democratie

Wat anno 2021 in de Nederlandse politiek gebeurt, is disbalans in democratie. Duurt dit te lang voort, dan resulteert het in overheersing van 1 kant.

U wordt in Den Haag als kiezer niet meer serieus genomen

De Nederlandse kiezer wordt niet meer serieus genomen. Dat is volledig onterecht. Wie u ook bent en wat u ook stemt of gaat stemmen, u behoort tot de slimste kiezers ter wereld.

Commerciële landbouw

Waarom elke boer moet blijven. Iedere boer en zijn boerderij, zijn een 'blessing' voor de portemonnee van Nederlandse belastingbetalers.

Einstein

Wetenschap of wetenschappers?

Wat een wetenschapper zegt, is dat hetzelfde als wetenschap?